Google Adwords Geçmiş (History) ile Reklam Performansını Artırma
Merhaba arkadaşlar, bu yazımızda Google Adwords geçmiş (history) performansı ve geçmiş performansı etkileyen (sıfırlayan, düşüren ve arttıran) unsurlara değineceğiz.
Geçmiş (History) Performansı Nedir ?
Google Adwords geçmiş (history) performansı, anahtar kelimelerle oluşup diğer Google Adwords öğelerine dağılan geçmiş (şuana kadar) tıklanma, görüntülenme, tıklama başına maliyet vb. verilerdir. Ancak Google Adwords kalite puanı ve hesap performansı değerlendirmesinde silinmeyen öğelerin verilerini baz alır. Performansı düşük olan öğeleri silmek geçmiş (history) hesaplanması için iyi bir kazanım olabilir. Tabi ki bu işlem geçmiş veriyi değiştirmez ancak hesaplamalarda silinen öğeler devre dışı bırakılacağından performans artışı sağlayacaktır.
Geçmiş (History) Performansını Sıfırlayan Unsurlar ?
Aşağıdaki işlemleri yaparsanız Google Adwords o öğeye ait geçmiş performans bilgisini (mevcut öğeyi silip yenisini oluşturduğundan) sıfırlar.
Anahtar Kelimeler İçin: Anahtar kelimeyi veya eşleme türünü değiştirmek anahtar kelimeyi silerek yenisini oluşturacağı için performans veriside sıfırlanacaktır.
Metin Reklamları İçin: Metin reklamlarında durum hariç herhangi bir bilgiyi değiştirmeniz reklamı silip yenisini oluşturacağı için performans verisi de sıfırlanır.
Geçmiş (History) Performansını Düşüren Unsurlar ?
Anahtar kelimelerin ve reklamların kötü performanslı olanları performans datalarını olumsuz yönde etkileyecektir.
Geçmiş (History) Performansını Arttıran Unsurlar ?
İyi optimize edilmiş hesapların geçmiş performans hesaplamaları ve dolayısıyla kalite puanları yüksek olacaktır. Performansı kötü olan anahtar kelimeleri silmek veya silip başka reklam grubuna taşımak çözüm olabilir.
Muhtemel hedef URL değişikliklerinde performansı kaybetmemek ve bir miktarda olsa performansı arttırmak için reklamlar yerine anahtar kelimelere hedef URL girilmesini öneriyoruz. Reklamlara girilen hedef URL anahtar kelimelere girilen hedef URL lerin bağlı olduğu kırılım / kategori olabilir. Tabi bu yöntem uygulanırsa anahtar kelimelerin tamamına hedef URL girilmesi gerekir. Girilmemesi durumunda reklam hedef URL si kullanılır ve kırılım / kategori linkine yönlendirme yapılır.
Ayrıca kullanıcı deneyimine ve genel optimizasyon kategorisine girmesine rağmen başka bir performans arttırma fikri verebiliriz. Kullanıcılar aynı reklamı birçok defa gördüklerinde artık fark edemiyor olabilirler. Reklam metnini değiştirerek kullanıcıların / müşterilerin ilgisini tekrar çekebilir ve düşük Tıklanma Oranından kurtulabilirsiniz.
Silinip Tekrar Aktif Edilen Anahtar Kelimelerin Durumu
Google Adwords, tam olarak ispatlanamazsa da silinip tekrar aktif edilen anahtar kelimelerin geçmiş performanslarını belirli bir oranda değerlendirmeye dahil ediyor. Ancak yinede eğer bir anahtar kelime, reklam grubunu veya kampanyayı geçici olarak durdurmak istiyorsanız silmek yerine durumunu değiştirip duraklatabilirsiniz. Böylelikle hiçbir geçmiş performans kaybı yaşamamış olursunuz.
Hedef URL Çalışma Mantığı
Reklam grubumuzun adı “Yurtcell 3G Modem” olsun 🙂
Anahtar Kelimeler:
Anahtar Kelime | Hedef URL |
---|---|
“yurtcell 3g kampanya” | http://www.yurtcell.com.tr/yurtcell-3g-modem/ |
“yurtcell 3g modem” | http://www.yurtcell.com.tr/yurtcell-3g-modem/ |
“yurtcell 3g modem satın al” | http://www.yurtcell.com.tr/yurtcell-3g-modem/ |
Metin Reklam:
Metin Reklam | Hedef URL |
---|---|
http://www.yurtcell.com.tr/yurtcell-3g-modem/ |
Örnekte görüldüğü gibi bir reklam grubumuz olduğunu varsayalım. Kullanıcı “yurtcell 3g kampanya” anahtar kelimesini tetiklediğinde (arama yaptığında) görünecek reklam (biz bir örnek yaptık tabi ki birden fazla olabilir ve olması iyidir) yukarıdaki olacak ancak kullanıcının yönlendirileceği adres anahtar kelimenin hedef URL si olacaktır. Google Adwords anahtar kelime bir hedef URL ye sahipse metin reklamın değil anahtar kelimenin hedef URL sine bakar.
Bir sonraki yazımızda görüşmemize dek iyi optimizasyonlar.